HAM-FEST SRV - Novi Sad 19.10.2019.     


ARG ZA DECU - Sombor, 13.10.2019.

Povodom dana kluba, 13-og oktobra, održano je, sada već tradicionalno ARG takmičenje za decu i mlade do 16 godina.
 Pored takmičara iz Sombora, Bezdana, Stapara i B. Monoštora, takmičenju su prisustvovali gosti iz Sente i Ade.Trideset devet takmičara, se takmičilo u kategorijama D14, D16, M14 i M16. Više o ovom dogadjaju možete videti na FB stranici kluba. Takmičenje je u okviru programa za decu finansirao Grad Sombor. 

ARG - Smederevo open 2019,   >>> Rezultati

29.10. održano je ARG takmičenje u Smederevu pod nazivom "Smederevo open 2019". Učestvovali su takmičari iz Smedereva, Bezdana, Beograda, Leskovca, Pančeva, Paraćina, Zaječara i drugih gradova širom Srbije, a takmičila se i ekipa iz Crne Gore.
Tim YU7KMN su predstavljali sledeći takmičari: Nenad Đorđević (1. mesto - M21), Aleksandar Hajošević (3. mesto - M70), Josip Aladić (4. mesto - M50), Željko Lemić (8. mesto - M21), Igor Lemić (7. mesto - M14), Teodora Sabo (3. mesto - W14), Mihajlo Vukelić (1. mesto - M14) i Ektor Marković (5. mesto - M14). Ekipno YU7KMN je osvojio treće mesto i doneo još jedan pehar u nizu, dok je prvo mesto pripalo pripadnicima Srednje stručne vojne škole koje su obučavali i držali treninge predstavnici našeg kluba, Aleksandar Hajošević i Josip Aladić.
Ovim rezultatima somborski radio klubje još jednom pokazao da se nalazi u samome vrhu!

Album se nalazi na linku ispod. Fotografije je pripremila Marija Kostić.

https://drive.google.com/…/1DW6TdqVzYOsW7FNL7ndKf2440bI-I1NB


Lazar - YU4LAW

Pre nepunih nedelju dana je stigla licenca osmogodišnjem Lazaru - YU4LAW, pa je u prošli petak licencu "stavio u promet". Najbolje je odmah krenuti sa radom u kontestu, pa je KT maraton bila prava prilika da se oproba. Rezultat je više nego odličan, Lazar je u kategoriji početnika zauzeo prvo mesto i dokazao da godine nisu osnovna pretpostavka za dobar rezultat. Ima nešto i u DNK, pa se očekuje da će Lazar nastaviti porodičnu tradiciju dobrih rezultata i rerkorda. Vreme u svakom slučaju radi za njega. Lazar je pripadnik novog talasa "kamenčića", pa su njegovi uspesi, i uspesi  njegovo kluba i mentora.


Radio klub Nikola Tesla Sombor - Ispiti za operatore III klase.

Dana 30.juna 2019. je u Somboru, pred ispitnom komisijom SRV, održan ispit za operatore III. klase. Svih 6 kandidata se ozbiljno spremilo, pa je položilo ispit sa minimalnim brojem grešaka.