10. LOPARG Leskovac, 08.04.2017.    >>> Rezultati

Tradicionalno, već DESETI put leskovčani organizuju ARG takmičenje. Ove godine je to zapravo prolećno budjenje ARG aktivnosti. PEDESET takmičara iz četiri zemlje je san svakog ozbiljnog organizatora ARG takmičenja. U poslednjoj deceniji, ovo je najmasovnije domaće takmičenje. Uslovi su bili teški, ali niko se nije žalio. Kiša, blato (do kolena) i mokra šuma je samo usporila takmičare, ali niko nije odustao!

Zastupljeni su takmičari od 8 do 78.... Organizatorima čestitke!

   

Takmičenje u amaterskoj radio goniometriji se popularno naziva "lov na lisicu", a leskovački radio klub je prošlog vikenda otvorio sezonu u ovoj takmičarskoj disciplini. Po deseti put su organizovali svoje takmičenje, koje je okupilo 50 takmičara iz Srbije i okruženja. Uslovi za takmičenje su bili teški. Kiša i blato na brdovitom terenu su otežavali kretanje takmičarima, ali niko nije odustao. Vreme ne može da se bira i takmičenje mora da se održi. Somborski radio amateri su tradicionalno prisustvovali na takmičenju, pa su i ove godine pokazali umeće i upornost da i u teškim uslovima završe takmičenje uspešno. Medalje koje su osvojili su samo potvrda kvaliteta naših takmičara. Marija Kostić YU3AWA je osvojila zlatnu medalju u kategoriji devojaka do 18 godina, a Dario Šarčević YU2FBC bronzanu u kategoriji seniora. U kategoriji klubova, najbolji su bili Leskovčani, pa Makedonci i Bugari, dok su Somborci zauzeli četvrto mesto.


Godišnja Skupstina Sveza radioamatera Vojvodine, Senta 12.11.2016.    


ARDF - 5. Kup Radovana Medića, 01.11.2016.

Dana 01.11.2016. je 224. centar za elektronska dejstva Vojske Srbije uz pomoć našeg radio kluba organizovao jubilarni 5. Kup Radovana Medića u amaterskoj radio-goniometriji.

Skrivene radio-predajnike na 3.5MHz, popularne "lisice", uspešno je pronašlo svih 29 takmičara iz 10 ekipa koje su uzele učešće u takmičenju.
 
Pobednici po kategorijama:
M15 - Vasilije Ilić, Radio-klub "Nikola Tesla" - YU1HFG
M19 - Aleksa Ilić, Radio-klub "Nikola Tesla" - YU1HFG
M21 - Ilija Kocić, 224. CED
M30 - Nenad Đorđević, 224. CED
M40 - Dragan Nagradić, 224. CED
M50 - Aleksandar Hajošević, Radio-klub "Nikola Tesla" - YU7KMN
Dame - Marija Kostić, Radio-klub "Nikola Tesla" - YU7KMN
 
Ekipni plasman:
1. mesto - Specijalna antiteroristička jedinica MUP
2. mesto - Radio-klub "Nikola Tesla" - YU7KMN
3. mesto - 224. CED
 
Timski plasman (muškarci):
1. mesto - 224. CED
2. mesto - Brigada veze
3. mesto - Radio-klub "Nikola Tesla" - YU1HFG
 
Timski plasman (dame):
1. mesto - Marija Kostić / Irena Stamenković
Nakon prigodnog ručka za takmičare, dodeljene su i zahvalnice Savezu radio-amatera Srbije YU1SRS i radio-klubovima "Nikola Tesla" iz Sombora - YU7KMN, "Nikola Tesla" iz Leskovca - YU1HFG i "Mihajlo Pupin" iz Pančeva - YU7BCD.
 

70. Godina postojanja i rada radio kluba "Nikola Tesla" Sombor  

Grupna fotografija sa jučerašnjeg ARG takmičenja povodom sedamdeset godina Radio kluba.

Ovim putem, još jednom se zahvaljujemo svima koji su uveličali ovaj događaj, kako gostima tako i takmičarima. Nadamo se da ćemo se uskoro opet videti i družiti!

73 od ekipe YU7KMN


YU0WFF NA LOKACIJI GORNJE PODUNAVLJE YUFF 0032

U četvrtak 15.09. oko 11 č prvi deo tima je stigao na lokaciju Gornje podunavlje yuff 0032 (yu7cm, yt7dq, yu7zz, i yt5z) i odmah su počele pripreme oko podizanja antena i postavljanje uređaja.

Za 14,21 i 28 koristili smo Fritzelov FB 33 na home made KLARK-u oko 12 met visine sa rotatorom.
Otale opsege smo pokrili vertikalkama (7, 10 i 18 mega) podignute na 3 do 5 metara od tla sa elevated radijalima, dok za 3,5 imali smo inverted V, podignutu na oko 15 metara.
Uređaji:
1. ICOM 756 pro III + amp made by Graco 1KW
2. ICOM 746 pro
Softwer N1MM za digi HRD
Prvi put smo koristili antenski switch, tako da u pps nije bilo haosa od koax kabla, a i menjanje opsega i antena je je bilo umnogome lakše.
Drugi deo tima je stigao već popodne (ha6nl, ha5,pj, ha6ps, ha7pl, om7py i om7lw) i do večeri sve je bilo spremno za rad. Napravljen je raspored na svakom uređaju po dva sata, sve do ponoći. Od ponoći do 06 h svako po svojoj volji.
Za najmlađe oragnizovli smo malu obuku iz ARG.
Crveni krst iz Sombora nam je obezbedio mesto i ishranu u svom kampu.
Organizatoru su RK iz Sente yu7cm i yt5z i RK iz Ade, yt7dq i yu7zz. U svemu nam je izdašno pomogao i Saša Aleksandar Hajošević yt3h.
Posetili su nas i odradili dosta veza Steva yu3aa, Branko yu1fw, Lajoš yu7gl kao i operatori iz Sombora, Marija yu3awa, Josip yu7om

Subotu pre podne smo žrtvovali obilaskom grada Sombora.
Propagacije nisu baš bile najbolje ali smo ipak uživali u pile up-u i u druženju. odradili smo preko 3000 veza sa dosta dx-a.
U nedelju (19.09.) pre podne smo se spakovali i posle ručka oko 13 h pošli kućama.73 Laci, yu7cm